Ombre/powderbrows

Ombre brows is een techniek (pigmenteren) die wordt uitgevoerd met gebruik van semi-permanente make-up. De wenkbrauw begint licht en wordt steeds donkerder naar het puntje van je wenkbrauw toe. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en superstrak. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen, maar hoe fijn is het als je met deze prachtige brows wakker wordt? Scheelt je zo een kwartier in de ochtend!

 

Gezondheidsverklaring

Voor elke permanent make up behandeling is wettelijk verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen, voordat er aan de behandeling begonnen mag worden. Op deze verklaring staan enkele vragen over jouw gezondheid en of je medicijnen slikt. 

Vul de gezondheidsverklaring correct en waarheidsgetrouw in! Wettelijk mag er niemand in Nederland behandeld worden, die niet aan de gestelde vragen op het formulier voldoen. Het kan bij verkeerd of niet waarheidsgetrouw invullen ook problemen voor jezelf veroorzaken. Sta je onder behandeling bij een medisch specialist? Da moet je schriftelijke goedkeuring hebben van uw behandelend arts of medisch specialist en deze meenemen op de dag van de behandeling. 

24 uur voor de behandeling ontvangen onze klanten een link, zodat ze deze digitaal kunnen invullen. 

Gezondheidsverklaring Beauty And Beans
PDF – 420,4 KB 235 downloads

Schaduwtechniek

Bij permanente make-up wordt de techniek powder- ofwel schaduwtechniek gebruikt. Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw.

Er kan gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect, maar ook voor een wat meer aanwezige wenkbrauw.

Shapen & tekenen

Door middel van speciale meetpunten afgetekend in jouw gezicht. Op deze manier weten wij precies de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen, die past bij de vorm van jouw gezicht. Eerst meten wij de hoeken, vervolgens tekenen wij met een potlood de lijnen af. Als je jouw wenkbrauwen (bij)tekent, raden wij aan met je gebruikelijke wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen. 

Knippen & epileren

Te lange haartjes knippen we de wenkbrauw alvast in model. Wenkbrauwen worden strakker, omdat er geen uitstekende haartjes boven de wenkbrauwen uitkomen. Met een pincet epileren we de kleinste en resterende haartjes. Voor de perfecte wenkbrauwen!

Pigmenteren

Met een flinterdunne steriele naald wordt met een apparaat een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft en veel harder overkomt, wordt permanente make-up langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1 tot 5 jaar mooi.

Voorzorg en nazorg instructies - Beauty and Beans
PDF – 143,5 KB 369 downloads

Eyeliner

Aanbrengen eyeliner

Het aanbrengen van een PMU eyeliner is te vergelijken met het laten zetten van een tatoeage. Met een naald wordt pigment in de huid geprikt. Het verschil met een tatoeage is dat bij PMU het pigment minder diep in de huid komt. Houd er rekening mee dat het eng kan zijn dat de naald dicht in de buurt van het oog komt. Het is daarom belangrijk dat je je hoofd goed stil houdt. Het pigment kan ook een beetje spetteren. Deze spetters zijn niet gevaarlijk, en kunnen naderhand gemakkelijk weggeveegd of weggeknipperd worden.

Is het zetten van een eyeliner pijnlijk?

Het laten aanbrengen van PMU is nooit geheel pijnloos, al is het afhankelijk van jouw eigen pijngrens hoe erg het zal zijn. Als je graag een behandeling wilt met zowel eyeliner boven als onder, maar je twijfelt of je de pijn wel aankunt, is het belangrijk om dit  van tevoren aan te geven. Je kan ervoor kiezen eerst van beide ogen de bovenkant te laten doen. Mocht het meevallen kan daarna altijd nog de onderkant gedaan worden. Voor meer informatie kun je altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende intake.

Deepliner

Een deepliner is een hele dunne eyeliner tussen de wimperhaartjes. Dit zorgt ervoor dat je wimperaanzet voller lijkt. Een deedliner geeft een heel natuurlijk effect.

Wat kan ik verwachten na het zetten van een eyeliner?

Na het aanbrengen van de eyeliner kan de behandelde huid rood zijn en een trekkend gevoel geven. Lichte zwellingen zijn een normaal verschijnsel. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Dit hoort bij het herstel. De huid kan soms wat vervellen. Laat de losse velletjes zitten en trek ze er niet van af. Vaak is de behandelde huid binnen een week tot tien dagen volledig hersteld.

Een de behandeling zo’n 1,5 tot 2 uur. 

Hoe verzorg ik de permanente make-up?

Volg de verzorgingstips van ons zo goed mogelijk op. Dat houdt in dat je altijd eerst je handen wast voordat je de behandelde huid verzorgt. In de dagen na de behandeling herstelt de huid zich en daardoor kan je huid gaan jeuken. Ga niet krabben of wrijven. Door krabben kan je de huid beschadigen, waardoor het aangebrachte pigment minder goed kan pakken. Wat ook belangrijk is, is dat je de eerste week geen make-up op de ogen draagt, ivm infectiegevaar. Het is mogelijk om de behandelde huid in te smeren met een bepanthen tattoo, om de huid te verzachten (verkrijgbaar bij ons in de salon). 

Kan PMU eyeliner ongedaan worden gemaakt?

Je kunt een eyeliner niet zomaar ongedaan maken. Na verloop van jaren zal het pigment vervagen, waardoor je de eyeliner steeds minder zult zien. Het weg laten laseren van een eyeliner is mogelijk, maar is een lastig proces. Denk er goed over na voordat je een permanente eyeliner laat zetten. 

Lippigmentatie 

Lippigmentatie is semipermanente make-up

De lippen spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze bepalen de uitdrukking van het gezicht en we gebruiken ze om te eten, zoenen en te spreken.  Lippigmentatie is semipermanente make-up voor de lippen die toegepast wordt met een steriele machinale naald.

De behandeling

Tijdens een intake gesprek, voorafgaand aan de behandeling, bespreken we de wensen en wat je wel, en niet moet verwachten van de behandeling en/of resultaat. De behandeling start met het afmeten en aftekenen van de lippen.  Dit kan even duren daar we de vorm kunnen aanpassen tot het helemaal naar wens is.  Je kiest zelf de pigmentkleur die het beste bij je past. Natuurlijk kunnen wij je hierin ook adviseren.  De gekozen pigment met een penseel kleur wordt subtiel op je lippen aangebracht. Zo krijg je goed een beeld van de vorm en kleur. Daarna wordt de gekozen pigmentkleur laagje voor laagje aangebracht op je lippen.

Perfectiebehandeling

Een nieuwe behandeling bestaat uit 2 behandelingen. Dit is niet om alleen het mooiste resultaat te verkrijgen, maar ook om langer plezier te hebben van je lippen.  Het resultaat van de lippen is 2 – 4 jaar zichtbaar. Tussen de behandelingen zit een periode van 8 weken. De touch-up behandeling dient binnen maximaal 10 weken gedaan te worden. Bij het verzetten van een afspraak kan dit eenmalig, (indien er plek is) binnen de 10 weken. Indien dit niet zo is, vervalt de gratis touch up. Om de afspraak definitief te maken dient er een aanbetaling van €50 voldaan te worden. Het restant kan in de salon betaald worden.

Pigmenteren

Maak online een afspraak voor de permanente make-up behandeling lippigmentatie. Om de afspraak definitief te maken dient er een aanbetaling* van €50 te  zijn voldaan. 

 Twijfel je nog? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, neem gerust contact met ons op.

*Let op: Heb je nog oude permanente make-up op je lippen? Lippigmentatie kan worden toegepast over oude permanente make-up indien deze sterk vervaagd is, of wanneer je een donkerdere kleur wil. Stuur ons eerst duidelijke foto’s voordat jje een behandeling boekt. 

*Let op: Aanbetalingen worden niet terugbetaald. Meer over aanbetalingen kun je vinden in de algemene voorwaarden)